Hem > Surfing > Viktig utrustning vid surfing

Viktig utrustning vid surfing

juni 2nd, 2020

Helt klart så är brädan det allra viktigaste för dig som vill börja med surfing och många gånger så är det frågan om vilken typ av surfing som du ska börja med? Oavsett surftyp så är utrustningen viktigt för dig.

Vanlig brädsurfing

Här är det inte allt för mycket som behöver införskaffas för att kunna börja surfa. Det som behövs är en bräda och flytväst. Flytväst är något som alla ska ha när man håller på med surfing på olika sätt och befinner sig på öppet vatten. Som nybörjare där vi alla startar så kanske det kan vara läge för att gå en surfskola för att få lära sig grunderna. Sedan är det att träna på paddlingsteknik, hur man hoppar upp på brädan och hittar sin stance, det vill säga var man ställer sig på brädan. Se till att skaffa en stabil bräda till en början och byta upp dig till andra typer av surfbrädor allt eftersom du förbättrar din surf.

Mer avancerad surfing

Man kan säga att både vindsurfing med bräda och segel är mer avancerat än vanlig surfing. Här gäller det att kunna hantera både bräda och segel tillsammans och hålla håll på vinden. I all surfing så kan en våtdräkt vara bra att ha speciellt om det är lite kyligt i luften. Denna håller dig varm och du kan surfa mycket mer än utan våtdräkt. Kite-surfing är det som kräver mest utrustning och kunskap för den delen. Förutom din bräda så behöver du ett kite-segel, sele, bom och hjälm. Som med det mesta så gäller det träning för att få till det. Du kanske har börjat med vanlig brädsurfing och kommit till den nivån att du vill testa Kite.

Categories: Surfing Taggar: