Home > Surfing, Tips och nytt > Testa på kitesurfing

Testa på kitesurfing

July 7th, 2017

Kitesurfing är något många surfare har provat på en eller annan gång. Är man dock helt ny till detta kommer här några praktiska nybörjartips.

Något väldigt roligt med kitesurfing är att det är något som nästan vem som helst kan göra bara man har intresset. För att verkligen få in tekniken kommer man mest troligt att behöva genomgå en kurs. Men känner man någon som är erfaren kitesurfare kan de säkert lära ut grunderna utan större problem.

Man ska inte tro att man behöver ha några expertkunskaper om vinden och dess rörelse för att kunna kitesurfa. Det kräver lite jobb för att lära sig exakt hur man använder sig av vinden, men många finner att detta är något man lär sig med tiden utan att några förkunskaper krävs.

Inte heller behöver man vara i fantastisk form för att kunna börja med kitesurfing. Den fördelen man får om man har bra kondition och lite armstyrka är mer eller mindre att man kan vara ute längre i streck.

När man kitesurfar hakar man fast sig med draken med hjälp av en sele kring midjan och man styr sedan runt sig med händerna. Somliga efterliknar faktiskt denna upplevelse med att cykla.

En av de bästa platserna för kitesurfing i Europa anses faktiskt vara kusten strax norr om Lund och september är kanske den bästa månaden att ge sig ut; vattnet håller fortfarande ganska god temperatur men samtidigt har höstvindarna börjat sätta fin fart på vattnet och kan lätt hugga tag i draken och skjutsa en framåt i härliga hastigheter.

Nu så här i början på juli är det ju gott om tid att planera ett besökt dit, och är det lite långt borta kan man alltid fixa ett schysst boende på ett hotell som Elite och spendera ett par härliga dagar på vattnet och bekvämt på kvällen i hotellrummet.

Känner man för att för att ta en kurs och lära sig allt från grunderna och uppåt kan man titta in på sajten KiteSkola.se.

Categories: Surfing, Tips och nytt Tags: