Home > Mode > Surfkläder

Surfkläder

December 6th, 2013

Att surfa i Sverige har både sina för och nackdelar, är man inbiten surfare så spelar ju vädret inte så stor roll. Och ofta när vågorna är som bäst är det ju oftast regn och blåst och det är ju då man vill ut på vågorna. Klart att sommaren är en skön period för surfaren, betydligt varmare i vattnet och mer folk ute på stränderna.

Surfer Man

Som tur är så finns ju våtdräkten som hjälp när det känns lite kyligt, dräkten håller dig varm då en minimal mängd vatten kommer innanför våtdräkten. Tidningen Outside Online har gjort ett antal tester på våtdräkter där du får tips om vilken passar dig bäst. Din kroppsvärme gör att den fukt som finns värms upp och håller dig både varm och genom dräkten skydda utifrån. En del dräkter är vindtäta så även om det blåser kraftigt så känns inte vinden av på samma sätt om du skulle vara utan våtdräkt. Tänk på att en tajt fungerar bäst, är den för stor är risken att vatten smiter in och du blir lätt kall. Den ska vara så hudnära det bara går. Vid krage, handleder och fotleder ska det vara så tätt det bara går så det inte smiter in vatten där. Bad- eller bikinibyxa som också sitter bra är skönt att ha under.

Innan man går i och surfar en solig och varm dag så hänger man på stranden med polarna i något trendigt och snyggt som till exempel för henne en snygg bikini från www.phaxswimwear.se eller några coola badshorts för honom. Inför 2014 så är det färgerna lila, auqvablå och turkos som gäller för bad och surfmodet. Kombinerat med klara starka färger som lime eller gult. I Sverige kanske det inte är så vanligt att bära en Hawaii surfskjorta utan ett plagg med något mönster som är grafiskt

Categories: Mode Tags: