Home > Tips och nytt > Surfa på Irland

Surfa på Irland

April 2nd, 2013

Ja du läste faktiskt rätt, vi skriver alltså här om att surfa på Irland! Irland är kanske inte den första platsen man tänker på när man pratar om surfing. Den stereotypa bilden av Irland är möjligen att det är grönt på sina håll om somrarna, men annars så är nog oftast den spontana tanken att det är närmast lika grått och tråkigt som den allra gråaste senhöstdagen i vårt kära Falkenberg. Kanske inte det man tänker sig att resa till när du ska resa och surfa, men här nedan ska du få ett tips!

Mitt tips till dig idag är att kontakta reseshopen.se för att sedermera boka en resa till detta Irland. För utanför huvudstaden Dublin så finns den mindre staden Bray, som ligger ungefär en timmes bussfärd söder om Dublin, är en kuststad som troligen innehar Irlands längsta kustlinje. Jag nämnde den stereotypa bilden av Irland, likt resten av de Brittiska öarna, som gråa. Måhända är det grått då och då, men förutom grått så kan det också på sådana ställen blåsa utav bara helskotta. Och det vet ju vi som surfare vad detta innebär – vågor, höga vågor! Förutom att Bray är en mycket vacker och gemytlig stad så kan du också med lite flyt, som det alltid är, få en riktigt härlig surfupplevelse.

Bray ligger på östkusten av den irländska ön och många av surftillfällen sker på kustens stormvågor. På en bra dag är stränderna fulla av turister och ortsbor. Efter du varit i vattnet i flera timmar kan du koppla av på en fin restaurang eller promenera den sju kilometer långa klippromenaden, eller Cliff Walk. Det kan vara en bra sak att göra först när man kommer till Bray. Från detta promenadstråk kan du nämligen följa och beundra nästan hela kustlinjen. Ta med en kamera eller anteckningsblock och markera ut vilka ställen som ser ut att passa för episkt surfning! Och passa på att träna kroppen när du är ute på ditt surfäventyr. Bray har ett mycket bra gym med pool, bastu, ångbastu och gymutrustning. Ska man arbeta hårt på semestern måste man ta hand om kroppen.

Sägas ska också att vi som varit på Irland vet också att utslaget per år så ligger vi här hemma i lä när det gäller soltimmar. Det har alltid varit soligt när jag besökt både Dublin och Bray!

Categories: Tips och nytt Tags: