Home > Tips och nytt > Surf utomlands

Surf utomlands

December 2nd, 2013

Man behöver inte åka till Australien eller Västindien för att uppleva spännande och härlig surfing. I Europa finns flera platser att åka till, bland annat i England, Spanien och Irland.

I Spanien ligger hamnstaden Tarifa som klassas som huvudstaden när det gäller surfing i Europa. Det är väldigt få dagar som det är vindstilla i den lilla staden som ligger södra Spanien. Det har gjort att det årligen samlas en mängd surfintresserade här. Detta oavsett om det är vågsurfare, vindsurfare eller andra varianter. Ett annat spanskt ställe att åka till är Fuerteventura (Kanarieöarna). Här kan surfingen blandas med fantastiskt bad och sol under dagarna.

De som hellre vill roa sig i det engelska vattnet kan med fördel besöka kusten vid Northumberland. Ett område som bjuder på mycket fina naturupplevelser och fantastisk surfing. För de som inte provat på sporten tidigare, eller om man vill förbättra sina kunskaper, finns möjligheten att gå kurser på olika nivåer.

Bara några timmars resa från England ligger Irland med minst lika bra surfing. Landet har över 500 mil kust som till stor del är mot öppet hav. Här finns alltså förutsättningar för surfing på hög nivå oavsett om man är nybörjare eller proffs. En av de svårare tävlingarna inom sporten anordnas här under namnet Red Bull Storm Chase. Några av de mer kända platserna i landet för surfälskare är Dingle Peninsula, Brandon Bay samt Dollymount.

Categories: Tips och nytt Tags: