Home > Tips och nytt > Spela golf i Falkenberg

Spela golf i Falkenberg

April 26th, 2013

Spela golf i FalkenbergVisst är Falkenberg ett paradis för surfare som reser hit från när och fjärran. Falkenberg erbjuder mycket mer än bara surfing, det är ett utmärkt ställe att spela golf på till exempel. Falkenberg erbjuder många golfbanor som också ligger kust nära om man har svårt att slita sig från havet. Ett milt klimat gör att säsongen för golf spel är lång. Det är vanligt att man reser till Falkenberg om man bor i norra Sverige för att få en tidigare start på sin säsong. Falkenbergs kommun har fem golf banor av skiftande karaktär, från flackt kustlandskap till kuperat inland. De fem golf klubbarna är:  Björnhults Golfklubb, Falkenbergs Golfklubb, Ullared Flädje Golfklubb, Vinbergs Golfklubb och Ätradalens Golfklubb Mårdaklev. Klubbarna erbjuder 9 håls bana, 12 håls bana, 18 håls bana och Pay and Play.

Att tillbringa en dag på en av golf klubbarna är en härlig upplevelse. Kombinera din träning på rangen eller din runda på banan med en måltid i restaurangen med god dryck och mat. Passa på att också kolla om inte golf banans shop har bra produkter till ett bra pris.  Att stå på rangen och finslipa din utslag är en skön och nästan meditativ känsla och när slaget får ett flyt så infinner sig en känsla av vällust. Du vill sedan gå en runda för att testa din teknik eller bara för att umgås och ha roligt med din spel partner eller partners. Kanske har ni slagit vad om vem som ska vinna eran egen British Open och se vem som är den nya Tiger Woods. Banorna har olika karaktärer med bunkrar av olika svårighets nivåer, vattenhinder med lite olika storlekar och svårigheter. Banorna kan vara flacka av linkskarraktär eller kuperade i olika grad. Alla roliga och utmanade på sitt eget sätt.

Om du gillar att tävla så erbjuder golfklubbarna ett stort antal tävlingar som kan vara gemensamma eller som klubbarna arrangerar själva. Tävlingarna är av olika karaktär och spelas individuellt, i par eller i lag. En del tävlingar spelas under en runda och andra är serie spel.

Är du ute efter mer adrenalin påslag än vad själva golfspelet ger dig kan man idag spela på golf online. Här hittar du en av de största siterna i Sverige idag som erbjuder golf betting. Förutom golf går det även att spela på bland annat ishockey, trav och Formel 1. Riktigt roligt och spännande! Kanske ett bra adrenalin komplement till ditt golfspelande?

Categories: Tips och nytt Tags: