Home > Tips och nytt > Fotboll i Falkenberg

Fotboll i Falkenberg

June 9th, 2013

Fotboll är en stor sport i Falkenberg och hemmalaget spelar för närvarande i Superettan. I Falkenberg finns också möjlighet att gå på ett fotbollsgymnasium.

Fotboll är något som ligger oss i Falkenberg nära hjärtat. Vi är mycket stolta över vårt eget fotbollslag Falkenbergs FF som idag ligger på delad förstaplats med Örebro SK i Superettan. Det har gått lite upp och ner för laget under åren men denna säsong verkar man ha hittat en bra laguppställning. Kika in på lagets hemsida för att ta del av nyheter och följa lagets utveckling under säsongen. Kanske finns en chans att 2013 kvala in till Allsvenskan.

Stora profiler i Falkenbergs FF är Dan Keat,  Zlatan Krizanovic och målvakten Otto Martler. Victor Sköld har fått en kanonstart den här våren och vi ser fram emot många fler mål från honom. Härnäst följer en match mot GIF Sundsvall på hemmaplan.

Ungdomsverksamhet

Falkenbergs FF har en bred ungdomsverksamhet. Här finns lag och träningsmöjligheter för alla årsklasser. Klubben har ett U 21-lag och dessutom för närvarande U15, U16, U17, U19. Varje år anordnar klubben också den spännande Minicupen. Här möts pojklag från i stort sett hela södra- och mellansverige för att göra upp om vem som skall koras till mästare. Cupen 2013 är slutspelad och finalen blev en spännande uppgörelse mellan Hammarby IF och Malmö FF. Det var slutligen Hammarby IF som lyckades kamma hem segern och matchen slutade 5-3. Vi ser fram emot 2014 år Minicup och välkomnar alla att komma och följa matcherna.

Fotbollsgymnasium

I Falkenberg är vi stolta över vårt fotbollsgymnasium och vid några tillfällen har vi fått behålla spelare som utbildat sig här. Den vanliga gymnasieutbildningen varvas med träningspass. I kursschemat ligger hela 400 poäng på fotboll och elitträningen får man genom tre långa träningspass i veckan. Om du funderar över att starta upp en karriär som fotbollsspelare anmäler du dig på sidan vi gav länk till.

Gymnasiet i Falkenberg har också en mer allmän idrottslinje där 200 poäng viks åt idrotten.

 

Categories: Tips och nytt Tags: