Hem > Tips och nytt > Få ordning på kroppen innan sommarens surfing

Få ordning på kroppen innan sommarens surfing

mars 11th, 2022

Vi som tycker om att surfa vet att det är en underbar sport för både kropp och själ. Samtliga av kroppens muskler aktiveras och vi får arbeta med både balanssinnet såväl som konditionen och koordinationen. Men just av denna anledning är det viktigt att känna att din kropp är redo när sommaren lurar runt hörnet. Annars riskerar du något som vi alla vill undvika – en skada.

Prioritera mobiliteten

Även om det känns tråkigt att börja träna eller behandla kroppen redan innan säsongen har dragit igång är det absolut viktigt. Annars riskerar du att skada kroppen i samband med en alldeles för snabb uppstart. Att sträcka en muskel är aldrig roligt, speciellt inte när du redan är ute på brädan i vattnet.

Ta den hjälp som behövs

Det finns inte bara hjälp att få när skada väl är framme. Det går dessutom även att jobba preventivt med sportskador eller kroppsliga problem som berör muskler och leder. Du kan exempelvis klicka dig vidare här och läsa mer om vilka åtgärder som går att ta. Att investera i hälsan är något du aldrig glömmer. Om du dessutom har bokat en solig surf-resa till sommaren är det viktigt att vara redo!

Categories: Tips och nytt Taggar: