Home > Tips och nytt > Drömmen om Australien

Drömmen om Australien

January 8th, 2013

Jag tror att alla vi som har surfing som intresse har en gemensam dröm. Att få surfa i Australien. Måhända är Florida och Hawai ett centrum för surfing, men jag vill bestämt hävda att Australien är surfingens hemland.

Tänk att få befinna sig på Guldkusten i Queensland med sina enorma stränder. Guldkusten sträcker sig 35 km längs den Australiensiska östkusten. I den norra delen av detta paradis ligger vårt paradis i paradiset – Surfers Paradise. Namnet säger ju det mesta – här handlar allt om surfing och nöje. Här finner du en av Australiens allra längsta stränder, var tusentals surfare varje dags samsas om det klarblå havet med dess meterhöga vågor…

Surfers Paradise är huvudorten på Guldkusten och kallas Australiens eget Florida. Det är inte helt oväntat ett av landets mest populära turistmål, inte minst för de fantastiska surfingmöjligheterna vilket givetvis är den huvudsakliga sysselsättningen här. Vågorna är fantastiska, kanske nästan lite väl bra för att passa nybörjare. Men badvakter finns på plats redan från tidig morgon för att kontrollera havets strömmar och sedermera sätta upp flaggor om riskerna är väl stora för att vistas i vattnet just den dagen. Har du en sådan otur så finns det ändå tusen andra saker att göra i Surfers Paradise, men förhoppningsvis så får du lägga den mesta av tiden på surfing – för det är ju såklart därför vi vill åka dit!

Categories: Tips och nytt Tags: