Brädor

March 6th, 2017

Det finns många olika sorter av brädor och vilken man väljer beror helt på i vilka sorters vågor som man ska surfa. Om det inte är så höga vågor just den dagen så kan en lite större bräda vara mycket enklare att använda. En dag då det är rätt så stora och snabba vågor så kan man hellre använda en mindre bräda.

Det är svårt att veta precis vilken bräda man ska använda sig utav från början, men det är sånt man lär sig efter ett tag och man får testa sig fram. När man har vant sig så kommer man att kunna bedöma vilken bräda som man tycker är enklast i vilka omständigheter. Även om det blir fel så kommer man att kunna byta. När du ska köpa din första bräda så kanske du kommer ha lite problem eftersom man inte riktigt vet hur stor den ska vara. Det man brukar tänka sig i början är att brädan ska vara rätt så stor så man inte får för stora problem i början. Sedan kan man köpa en lite mindre bräda och bara gå ner i storlekar. Efter ett tag så kommer man att ha ett gäng brädor så man kan välja och vraka efter omständigheterna.

De små brädorna är mycket lättare att bära med sig så man inte behöver ha lika stora problem när man ska frakta brädan fram och tillbaka. Det kan dock bli lite jobbigt när man ska surfa om det inte är nog höga vågor. Man kommer behöva sitta och vänta ett tag på rätt väder ibland. När man reser så kan det dock vara mycket bekvämare än att frakta med sig en stor bräda. När man är hemma så gör det inget att spänna fast ett par brädor på bilen när man ska ner till stranden. Det går dock att köpa en stor brädväska som man kan ha två brädor i. Då kan man ha både en stor och en liten bräda med sig på semestern.