Home > Surfing > Börja med surfing

Börja med surfing

May 5th, 2014

När man pratar om surfing handlar det om aktiviteter såsom vindsurfing, kitesurfing och vågsurfing. I Sverige är den vanligaste formen vindsurfing där man helt enkelt använder sig av en bräda och ett segel. Om du känner dig intresserad av pröva på vindsurfing finns det en uppsjö av kurser och utbildare landet över som kan hjälpa dig komma igång. På den svenska surfportalen vindsurfing.nu finns en geografisk förteckning över bra vindsurfingskolor i Sverige.

Trevligt och spännande att vindsurfa!

Vindsurfing ser avkopplande ut om man betraktar det från avstånd. Ger du dig sedan ut på riktigt på havet så kommer upplevelsen bli total. Du kommer precis som i en segelbåt känna att du kryssar dig fram på havet – en ytterst trevlig och behaglig känsla i en lagom vind. Blåser det hårdare ute på vattnet blir det mer spänning vilket ofta förutsätter mer erfarenhet. Det går utan vidare att komma upp i hastigheter över 30 km/h och under vissa förutsättningar går det att närma sig svindlande 100 km/h!

Vad behövs för att börja?

Det klokaste valet för att komma igång är att anmäla sig till en vindsurfingskola där man kan låna utrustning. Skall man köpa egen bräda och segel kostar mer om man köper alla delar nytt. Det behövs ett bra segel, bräda och bagar och rigg. Det är dessutom viktigt att ha bra kvalitetskläder för ändamålet. Rätt typ av surfingkläder i form av våtdräkter i neopren eller spandex är alltid en bra investering. Det finns hela vindutrustningspaket där all utrustning ingår för under 10 000 kr om man är nybörjare. Mer avancerade surfare kan få lägga ut mellan 20 000 – 30 000 kr i ny utrustning.

Categories: Surfing Tags: